Frankfurt Indi 2017

Motori është i fiksuar në kornizën e trupit me anë të një lidhjeje kllapa.Funksioni i kllapës së motorit mund të ndahet përafërsisht në tre pjesë: "mbështetje", "izolim i dridhjeve" dhe "kontroll i dridhjeve".Mbajtësit e mirë të motorit jo vetëm që nuk transmetojnë dridhje në trup, por gjithashtu ndihmojnë në përmirësimin e drejtimit dhe drejtimit të automjetit. Një kllapa është vendosur në shinat e përparme për të mbajtur skajin e sipërm të bllokut të motorit në anën e djathtë të automjetit dhe transmetimi në boshtin e rrotullimit të njësisë së fuqisë në të majtë.

Në këto dy pika, pjesa e poshtme e bllokut të motorit lëkundet kryesisht mbrapa dhe mbrapa, kështu që pika e poshtme mbahet larg nga nënkorniza nga shiriti i rrotullimit.Kjo e kufizoi motorin të lëkundet si një lavjerrës.Përveç kësaj, një shirit rrotullimi u shtua pranë kllapës së sipërme të djathtë për ta mbajtur atë në katër pika për të rregulluar ndryshimet e pozicionit të motorit për shkak të përshpejtimit/ngadalësimit dhe animit majtas/djathtas.Kostoja e tij është më e lartë se sistemi me tre pika, por është më mirë të reduktoni dridhjet e motorit dhe dridhjet në punë. Gjysma e poshtme përmban gomë të integruar kundër goditjes në vend të metalit.Ky pozicion është vendi ku pesha e motorit hyn direkt sipër, jo vetëm e fiksuar në rreze anësore, por edhe e tërhequr nga sedilja e montimit dhe e fiksuar në pjesën e fortë të pjesës së brendshme të trupit.

Materialet dhe ndërtimi ndryshojnë nga makina në makinë, por subaru ka tre pika montimi të motorit, krahasuar me vetëm dy.Një në pjesën e përparme të motorit, një në të majtë dhe një në anën e djathtë të kutisë së marsheve.Sediljet e montimit majtas dhe djathtas janë të mbyllura me lëng.Subaru është i balancuar mirë, por në rast përplasjeje, motori mund të zhvendoset lehtësisht dhe të bjerë.Kllapa është e ndarë në dy lloje të një kllapa rrotullimi është gjithashtu një lloj zam këmbë motori, zam këmbë motori është kryesisht fikse thithjen goditje, kryesisht tha kllapa rrotullim!
Kllapa e rrotullimit është një lloj fiksuesi i motorit, i cili zakonisht lidhet me motorin në boshtin e përparmë të trupit të automobilit.

Dallimi me ngjitësin e zakonshëm të këmbës së motorit qëndron në atë se një skelë gome është instaluar drejtpërdrejt në pjesën e poshtme të motorit, ndërsa kllapa rrotulluese është instaluar në anën e motorit në formën e një shufre hekuri.Do të ketë gjithashtu një ngjitës për rrotullim në kllapa rrotulluese, do të luajë rolin e thithjes së goditjeve. Motori në formë V ka gjatësi dhe lartësi më të shkurtër të trupit sesa paraqitja në linjë, ndërsa pozicioni i poshtëm i montimit i lejon projektuesit të projektojë një trup me një koeficienti më i ulët i rezistencës së erës.Ndihmon gjithashtu në kompensimin e një pjese të dridhjeve për shkak të orientimit të cilindrit, gjë që e bën motorin të funksionojë më qetë.Për shembull, disa nga ndjekja e përvojës së vozitjes të rehatshme dhe të qetë të modeleve të mesme dhe të larta, ose t'i përmbahen përdorimit të motorit të paraqitjes V me zhvendosje të madhe, në vend të përdorimit të teknologjisë më të avancuar "motor me zhvendosje të vogël në linjë layout + superngarkues "kombinimi i fuqisë.


Koha e postimit: Prill-09-2022